Zbog čestog priliva informacija o učestalim saobraćajnim nezgodama u delu ulice Bratstva i jedinstva u Požarevcu, naročito od broja 30 do broja 40, odnosno na duploj krivini koja se na tom potezu nalazi, redakcija POPORTALA došla je do podataka koji pokazuju da se radi o vrlo rizičnoj deonici. Stanari ove ulice i mesna zajednica Radna Mala pokušavaju godinama da doskoče nesavesnim vozačima, pa je u ovo ulici nedavno postavljen i semafor. Ali, to nije značajno promenilo situaciju, o čemu govore naredne fotografije i video snimak.

U prvih sedam meseci 2020. godine u Ulici bratstva i jedinstva u Požarevcu evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo poginulih, jedna osoba je teže povređena, a četiri lakše, govore podaci požarevačke Saobraćajne policije.

"KRIVINA SMRTI" u užem centru Požarevca (FOTO i VIDEO) 39821
Iz pravca centra grada ne postoji znak za krivinu

 

"KRIVINA SMRTI" u užem centru Požarevca (FOTO i VIDEO) 39821
U jednoj od saobraćajnih nesreća iščupana je bandera

 

"KRIVINA SMRTI" u užem centru Požarevca (FOTO i VIDEO) 39821
Uništen stambeni objekat posle jedne od nezgoda

 

"KRIVINA SMRTI" u užem centru Požarevca (FOTO i VIDEO) 39821
Stanari ove ulice su umorni od vađenja povređenih iz smrskanih automobila

Godinama, pa i decenijama unazad, na ovom mestu dešavale su se stravične saobraćajne nesreće u kojima je bilo i poginulih. Sledeći video zapis govori da ih je moglo biti još:

„Uzroci saobraćajnih nezgoda u ovoj ulici su neustupanje prvenstva prolaza, neprilagođena brzina, nedržanje odstojanja, prolazak na crveno svetlo i alkohol“, analize su Saobraćajne policije. Na osnovu iste, saobraćajne nezgode u ovoj ulici najčešće se događaju u letnjim mesecima, odnosno od jula do septembra, u vremenu od 8 do 12 časova.

Na pitanje šta je namera saobraćajne policije u cilju sprečavanja pomenutih nezgoda odgovor je da ona vrši kako redovne tako i pojačane kontrole na području grada, kao i čitave Policijske uprave u cilju što veće bezbednosti saobraćaja.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
2 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
maja
28/08/2020 00:26

A ko to kaze da nema znak iz pravca centra? Vozite od Takovske i ugledacete znak vise uzastopnih krivina od kojih je prva krivina levo. I nije problem u znacima i policiji, vec u tatinim i maminim sinovima koji umesto da voze do 50km nabijaju gas i zavrse u banderi, kuci, kapiji…

Sanja
25/08/2020 23:25

И моја кућа је завршила исто као овај локал. Незгода се догодила у сред дана. Од кад знам за себе вечито су се ту догађале несреће. Ту мора дефинитивно нешто да се уради. Погинућемо у споственим кућама.