Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskom odboru SNS, glavna tema bila je problematika vodosnabdevanje na teritoriji grada, u vezi sa kojom su gradonačelnik Bane Spasović i v.d. direkora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Aleksandar Dimitrijević izložili šta se preduzima u rešavanju toga.

„Radimo na projektima za izgradnja postrojenja za preradu vode za piće, postrojenja za pročišćavanja otpadnih voda, kao i nabavka sistema za reversnu osmozu za izvorište „Meminac““ – rekao je Spasović

Kvalitetnije vodosnabdevanje u Požarevcu 23397

Prema rečima Aleksandra Dimitrijevića, ove godine postignut je rekord u snabdevanju grada vodom, gde je dnevno trošeno preko 25.000 kubika.

„Najveći problem vodosnabdevanja u Požarevcu je nivo nitrata u vodi, koji se u poslednja četiri meseca održavaju od 35 do 36 miligrama, a dozvoljeno je 50. Takođe, imamo dosta problema na visinskim zonama, povodom kojih bi trebalo da se rade dva rezervoara od po 2.000 kubuma, gde će se jedan nalaziti na Tulbi, dok će drugi rezervoar da posluži za stabilno snabdevanje Lučice, Prugova i Poljane koji će biti priključeni na gradsku mrežu vodosnabdevanja.“ – rekao je Dimitrijević

Problem kvaliteta vode u Starom Kostolcu i Drmnu je u potpunosti rešen, ali ih i dalje ima u pojedinim seoskim vodoizvorištima.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments