Mini zoo vrt je postao bogatiji za lamu. Zove se Lara i velike su verovatnoće da će imati i podmladak. Zahvaljujući zalaganju direktora Ergele „Ljubičevo“, Mirka Stojanovića, oformljen je mini zoo vrt koji u svom posedu ima zečeve, magarca, jariće, koze, svinje, paunove, a sada i lamu.

Ovakav atraktivni potez ergele doprinosi povećanju interesovanja građana da posećuju Ljubičevo, a pogotovu mlađe populacije koji mogu uživati u obilasku ovih životinja.

„Cilj nam je da napravimo mini zoološki vrt, prvenstveno za naše najmlađe posetioce, da mogu da vide domaće životinje, da ih pomaze i da ostvare kontakt sa životinjama. Ideja je da sve životinje budu pitome, lama nije domaća životinja ali eto, desilo se da smo i nju pribavili. U budućnosti će biti još nekih životinja. Za lamu Laru, imamo plan da joj nabavimo i mužjaka, da ne bi bila sama, mada velika je verovatnoća da već nosi podmladak, videćemo.“ – izjavio je Mirko Stojanović.

Na pitanje koja će biti naredna životinja dovedena u zoo vrt, Stojanović je rekao da postoji ideja i plan, ali da će to biti iznenađenje za mlade posetioce.

paun