Last updated on 2 априла, 2020 at 03:25 pm

Poznati nemački lanac supermarketa Lidl planira da u Grčkoj do kraja maja zatvori 14 svojih neprofitabilnih prodavnica, usled čega će najmanje 900 radnika ostati bez posla, objavio je portal Grčkainfo.com.

Kako se navodi u informaciji, izvršni direktor Lidla u Grčkoj Dimitris Gurunis izjavio je za dnevne novine „Kathimerini“ da je u kompaniji u poslednjih nekoliko meseci došlo do značajnog pada prometa što je kulminiralo u oktobru 2018. godine.

Pad prometa je najviše pogodio prodavnice u nekim od letovališta kao i na lokacijama koje su tokom letnje sezone zahvaljujući turistima uspevale da budu profitabilne.

Međutim, kako navodi, to nije bilo dovoljno, jer su iste prodavnice preostalih osam meseci godišnje poslovale sa velikim minusom.

Lidlo marketi će se, prema navodima ovog lista, zatvarati u dve faze – 10 marketa će biti zatvoreno do kraja maja i preostala četiri do početka septembra.

Marketi, odnosno njih 14 koji će biti zatvoreni nalaze se u mestima: Afitos, Nikiti, Jerisos, Nea Moudania, Nea Kalikratija, Lefkas, Paralija, Leptokarija, Asprovalta, Argostoli – Kefalonija, dva na ostrvu Krf i dva u Kavali.

Prvi Lidl supermarket otvoren je 1999. godine u Solunu pod imenom Lidl Helas.

Uz markete AB Vasilopulos, Sklavenitis i Masutis, najveći je lanac supermarketa u Grčkoj.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments