Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji fantastike iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta da dođu na sastanak Ljubitelja fantastike, koji će se održati u petak, 21. juna, sa početkom u 18:30 časova, u Biblioteci u Kostolcu.

Fantastika se nalazi u gotovo svim oblastima stvaralaštva – književnosti, filmu, video igrama, modi, arhitekturi, dizajnu i dr.

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac se trudi da istakne značaj mašte i približi ove inspirativne sadržaje svakodnevnom životu. Iz tog razloga je i pokrenuta radionica Ljubitelji fantastike, čije se članovi sastaju već više od tri godine u Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac.

Ljubitelji fantastike - upis novih članova 19500
Foto: Renata Minić

Kako izgleda sastanak ljubitelja fantastike?

Na sastancima se obrađuju različiti žanrovi fantastike (epska, naučna, horor, folklorna), razgovara se o knjigama, filmovima i serijama. U većini slučajeva, sastanci su tematski, tj. posvećeni određenoj temi.

Neke od tema koje su do sada obrađivane su: Istorija filmova fantastike; Urbane legende; Apokalipsa u knjigama, filmovima i serijama; Vile kroz različite mitologije; Magijski obredi različitih naroda; Zombiji u knjigama, filmovima i serijama; Roboti kroz knjige, serije i filmove fantastike; Upoređivanje popularne knjige Džordža R.R. Martina „Igra prestola“ i istoimene serije; Knjige Stivena Kinga; Civilizacija Naska; Civilizacija Inka i Maja; Dvorac grofa Drakule u Transilvaniji; Atlantida; Vinča; Tajna udruženja; Viteški redovi.

Ljubitelji fantastike - upis novih članova 19500
Foto: Renata Minić

U okviru radionice započeto je i sa kreativnim pisanjem priča fantastike na zadatu temu. Dosta lepih priča je ugledalo svetlo dana. Neke od njih su i objavljene.

Neki sastanci su prošli u neformalnom razgovoru, a neki i u društvu naših poznatih pisaca, kao što su: Zoran Živković, Aleksandar Tešić, Miloš Petković, Nebojša Petković, Ivan Drajzl, Ivan Branković, Mladen Đorđević, Mladen Milosavljević, Nemanja Jovanov, Srđan Tomić, Duško Blagojević.
Ljubitelji fantastike su bili učesnici Festivala fantastike u Beogradu i Nišu, gostovali na radio emisijama, a i dobitnici su Povelje Niškog reda Zmaja za izuzetan doprinos fantastici.

Ako volite fantastiku – pridružite nam se na sastanku!

Ljubitelji fantastike - upis novih članova 19500

Više informacija na telefon 241-515.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments