Prema izveštaju Lučke kapetanije Veliko Gradište, 9.juna oko 17.35 časova došlo je do plovidbene nezgode kada je čamac-jedrilica, sa tri lica na njemu, prilikom uplovljenja u Kostolački kanal svojim jarbolom prišao blizu žica dalekovoda koje se nalaze iznad kanala i izazvao strujni luk koji je doveo do strujnog udara na čamcu.

Tom prilikom jedna osoba je nastradala, druga je pretrpela teške, a treća lakše telesne povrede. Povređena lica hospitalizovana su u bolnici u Požarevcu.

U pitanju su srpski državljani, a jedrilica je plovila pod srpskom zastavom.

Inspektori bezbednosti plovidbe će, zajedno sa istražiteljima Centra za ispitivanje nesreća u saobraćaju i Lučkom kapetanijom Veliko Gradište, u najkraćem roku izvršiti ispitivanje plovidbene nezgode.

Autor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI)

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
3 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
13/06/2019 08:48

Samo da dodam,postoje plovni znakovi naredbi,upozorenja,regulisanja plovidbe itd.Kad je ova nesreća u pitanju trebalo je da stoje dva znaka.Jedan označava kablove dalekovoda na plovnom putu(bela munja na plavoj podlozi) i opasno rastojanje do vode.U Kanalu i Dunavcu nikada nikakvog znaka nije bilo.Neke Tužilaštvo vidi zašto nema znakova i ko je zato kriv.

Aleksandar
12/06/2019 13:14

Matiću,nije važno koliko je jarbol visok već koliki je nivo vode.Jer posle ovolikih kiša,nivo vode je visok.Krivci za ovu nesreću su Kapetanija i Stanica milicije jer nikakav znak nije postavljen,da upozori o opasnim uslovima plovidbe.

AMatić
10/06/2019 19:02

Koliki je taj jarbol visok kad je došlo do tog udesa.