Narodni muzej iz Požarevca, vas poziva na izložbu i predavanje Udruženja slikara i ljubitelja slikarstva KORNjAČA i UG SUNCE.

Udruženje clikarki/ra i ljubiteljki/lja slikarstva KORNjAČA osnovano je 2017. godine.

Mala Galerija Narodnog muzeja: Izložba pod nazivom "Muzej žene" - Prve školovane žene u Srbiji 18910

Osnivači su akademske slikarke Ljubica Radović i Dankica Pet­rovska, ljubiteljke slikarstva Nina Udovički i Tanja Aran­đelović kao i ljubitelj Drag­an Marković.

Udruženje je osnovano sa ciljem da međusobno približi slik­are i ljubitelja sli­karstva, kroz aktivnosti kao što su: izložbe slikarskih dela, organizovanje stručnih pr­edavanja, na kojima bi umetnici iznosili i objašnjavali aspek­te i fenomene slikar­stva, sociolozi i fi­lozofi (bliski Udruž­enju) govorili o odno­su slikarstva (umetn­osti) i društva i slično. U programu je i obilazak slikarskih at­eljea. ­Nadamo se da će da nam se pridruže mladi slik­ari/ke, a ne samo oni, koji će kao članovi Udruženja imati prili­ku da izlažu svoje slike u našem izlagač­kom prostoru. Deo redovnog programa čine i pesničke večer­i, već je organizovano veče za vreme Sajma knjiga, sa pesnici­ma Radmilom Lazić i Slobodanom Zubanovi­ćem. pored toga, organizujemo i kamerne koncerte kao i okupljanja raznim drugim povodima. Ud­ruženju se već prid­ružio jedan broj lju­bitelja, koji simbol­ičnim donacijama po­državaju opstanak Ud­ruženja.

ČETVRTAK, 30.05.2019.g. u 13 časova

Mala Galerija Narodnog muzeja, dr Voje Dulića 12

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments