Opština Malo Crniće je i ove godine nastavila akciju besplatnog dodeljivanja auto sedišta za decu, u saradnji sa Savetom bezbednosti saobraćaja.

U opštini Malo Crniće opredeljuju se sredstva za brigu o najmlađim – pasivnim, ali veoma važnim učesnicima u saobraćaju.

Malo Crniće: 80 Auto sedišta za najmlađe sugrađane 25886

Prisutne roditelje najpre je pozdravio predsednik Opštine, Mališa Antonijević, koji je na jedan vrlo energičan i edukatativni, ali u istom momentu i brižan način, pokazao kako se najmlađi, odnosno deca mogu sačuvati od nezgoda u saobraćaju.

Svaku njegovu rečenicu pratila je slika, što je doprinelo da se planirani cilj i postigne, a to je nasigurniji prevoz najmlađih.

Roditelji i svi prisutni imali su prilike da čuju savete i uputstva za brigu o deci u saobraćaju, ali i da vide kako to izgleda u praksi.

Malo Crniće: 80 Auto sedišta za najmlađe sugrađane 25886

Lokalna samouprava se pobrinula za kratak film o bezbednosti dece u saobraćaju.

Prisutnima se obratio i načelnik Policijske stanice u Malom Crniću, Aca Jovanović, koji je naglasio da glavni cilj nije pisanje i naplata kazni od roditelja, već kako treba sprečiti nezgode u kojima deca bivaju povređena, a to se čini pravilnom upotrebom auto sedišta.

Malo Crniće: 80 Auto sedišta za najmlađe sugrađane 25886

Predsednik opštine Mališa Antonijević, je zatim uručio auto sedišta za decu.

Ukupno je za ovu priliku kupljeno 80 sedišta za decu do 36 kg. i 139 cm. visine.

Malo Crniće: 80 Auto sedišta za najmlađe sugrađane 25886

Auto sedišta su kupljena iz sredstava naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

Autor: Z.Stojanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments