U toku je javna rasprava o Nacrtu programa lokalnog ekonomskog razvoja opštine Malo Crniće za 2021. godinu. Programom lokalnog ekonomskog razvoja Opštine Malo Crniće za 2021. godinu, utvrđuju se opšti i specifični ciljevi programa, ciljne grupe, programske mere, uslovi i način dodele podsticaja, konkretne mere za realizaciju Programa, vrsta, visina i obim za dodelu podsticaja, instrumenti dodele podsticaja, kao i mehanizmi dodele i praćenja trošenja sredstava, u skladu sa odredbom Zakona o ulaganjima, a sve u cilju unapređenja, ojačavanja privrednog ambijenta i društvenog i ekonomskog razvoja Opštine Malo Crniće.
Opština Malo Crniće pripada četvrtoj grupi izrazito nedovoljno razvijenih jedinica lokalnih samouprava čiji je stepen razvijenosti ispod 60% republičkog proseka Republike Srbije, kao i NSTJ 3 – Braničevski upravni okrug, Region Istočne Srbije, te shodno ovome Program ima za cilj i promociju ekonomskog razvoja i oživljavanje opštine Malo Crniće svrstane u četvrtu grupu izrazito nedovoljno razvijenih opština.

Program lokalnog ekonomskog razvoja opštine Malo Crniće za 2021. godinu možete pogledati OVDE .

Javni poziv za učešće u javnoj rasporavi, program javne rasprave i nacrt programa nalaze se na internet stranici opštine Malo Crniće u delu Strateški dokumenti.