Završna priredba „Takmičenja sela Srbije“ za opštinu Petrovac na Mlavi je održana u renoviranom Domu kulture u Manastirici.

Domaćin završne priredbe je Mesna zajednica Manastirica, koja je sveukupni pobednik “Takmičenja sela” za  2019. godinu. Drugo mesto  pripalo je Mesnoj zajednici Stamnica, dok treće mesto dele dve mesne zajednice, Zabrđe i Vitovnica.

Nagrade najboljima obezbedio je Kulturno-prosvetni centar Petrovac je, kao i prethodnih godina. Mesne zajednice su dobile savremene led televizore za svoje prostorije.

Završnom programu su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave,  pomoćnici predsednika opštine Saša Živojinović i Boris Gvozdić, direktor KPC Slobodan Perić, Jadranka Grbinović, direktorka  Narodne biblioteke u Petrovcu i predstavnici drugih mesnih zajednica sa teritorije ove opštine.

U nastavku programa usledio je kulturno-umetnički program koji je započeo polusatnim nastupom domaćina, a zatim su izvedene najbolje tačke iz celokupnog takmičenja po oceni žirija.

Ovom priredbom svečano je završeno takmičenje u sezoni 2019.godine i ujedno su započele pripreme za novu sezonu „Takmičenja sela Srbije“ za opštinu Petrovac na Mlavi, koje će najverovatnije početi u aprilu 2020. godine.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments