Najbolja glumica festivala XVI Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“ i dobitnica Milivojevog šešira je Marija Debeljaković Stefanović, koja je tumačila ulogu Suzet u predstavi „Pidžama za šestoro“ Gradskog pozorišta iz Jagodine.

Iz večeri u veče žiri je birao po jednog glumca koji je ulazio u konkurenciju za glavnu nagradu. Tročlani žiri se rukovodio iskljičivo svojim ličnim i stručnim mišljenjem i sve odluke su donesene jednoglasno. Međutim, postojao je i četvrti član žirija, a to ste Vi, poštovana publiko. Veoma pažljivo smo osluškivali Vašu reakciju na određene glumačke postupke i kreacije i time se najviše rukovodili u našim odlukama. Od šest izdvojenih glumačkih kreacija,a svaka od njih zaslužuje ovu nagradu, odlučili smo da glavnu nagradu dodelimo glumici koja je svojom harizmatičnom igrom, odabirom tačnih, maštovitih, inventivnih, originalnih glumačkih postupaka i odgovorom na žanrovsko opredeljenje komada ostavila na vas i nas najbolji utisak.“ – istakao je predsednik žirija ovogodišnjeg festivala, Dejan Cicmilović

Marija Debeljaković Stefanović dobitnica Milivojevog šešira 30795
Foto: CZK
U čast nagrađene glumice, Teatar „Resava“ iz Despotovca odigrao je predstavu „Protuve piju čaj“, sa kojom su trijumfovali na prošloj Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments