Memorijalni kadetski košarkaški turnir “Branimir Jocić – Bane“ koji je ove godine trebalo da se po peti put održi u Požarevcu, otkazan je zbog epidemiološke situacije.

Ovo okupljanje mladih košarkaša održava se u znak sećanja na njihovog prerano preminulog saigrača Baneta Jocića (14), učenika sedmog razreda OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“, koji je preminuo 2015. godine u Italiji. On je bolovao od teške bolesti koja nalikuje leukemiji, ali tačnu dijagnozu u našoj zemlji nije bilo moguće postaviti, pa je sa beogradskog Instituta za majku i dete prebačen na lečenje u Italiju. Za transplantaciju matičnih ćelija i ostale troškove lečenja, bilo je neophodno sakupiti 150.000 evra, pa su njegovi drugovi, nastavnici i sugrađani organizovali veliku humanitarnu akciju. Nažalost, Bane je preminuo nakon četiri meseca lečenja u Đenovi.

Na turniru su do sada učestvovale ekipe iz šire okoline Požarevca i Braničevskog okruga, Beograda, Smederevske Palanke i drugih gradova. Turnir tradicionalno organizuje Košarkaški klub „Po.basket“ iz Požarevca uz pokroviteljstvo grada Požarevca, Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije i porodice Jocić.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments