Grupa građana sela Kličevac kod Požarevca, za sada njih nešto manje od 200, potpisalo je peticiju sa predlogom za zakazivanje zbora građana mesne zajednice. Razlog je, kako se navodi u predmetu podnetom gradu Požarevcu, predsedniku skupštine grada Požarevca, Gradskom veću i Savetu mesne zajednice Kličevac, zakazivanje izbora za novi saziv članova Saveta mesne zajednice Kličevac.

Izbori za savet Mesne zajednice Kličevac održani su još 2013. godine. Po isteku mandata, Skupština grada Požarevca je u dva navrata produžavala mandat savetu, na šest meseci pa na godinu dana. Zatim je, kako se navodi, mandat od strane nadležnih produžen do danas. Grupa građana potpisnika ovog dokumenta smatra da pomenuti savet nelegitimno i nelegalno predstavlja građane.

„Predlaže se predsedniku Skupštine grada Požarevca koji je ovlašćen za raspisivanje izbora za Savet mesne zajednice Kličevac da dopusti kličevčanima da izaberu svoje legitimne predstavnike koji će u narednom periodu moći odgovorno i savesno rešavati sve nagomilane probleme počev od nedostatka vode za piće, daljinskog grejanja, prostora za odlaganje smeća, kanalizacije, problema prisutnosti štetnih gasova, prašine, buke i drugih emisija sa površinskih kopova Drmno, kao i eksproprijacije zemljišta i zapošljavanja naših sugrađana, sve kao gorućih problema koji sve više ugrožavaju kvalitet života i zdravlja meštana sela Kličevac. U nadi da ćete razumeti problem meštana sela Kličevac i omogućiti da isti ostvare svoja elementarna građanska prava“, navodi se u dokumentu upućenom pomenutim institucijama.

Ovim povodom razgovarali smo sa sadašnjim predsednikom mesne zajednice Kličevac, gospodinom Slavišom Ivkovićem, koji nam je rekao da on nema ništa protiv da se izbori raspišu i to što pre, kao i da bi voleo da vlada onaj koga narod izabere.

 

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments