Na sastanku ministarke građevinarstva i predstavnika Katastra i notara postignut je dogovor oko teksta Uredbe, koja će omogućiti da građani više neće morati da dolaze po list nepokretnosti na šaltere RGZ-a.

Ministarka građevinarstva dr Zorana Mihajlović sastala se sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borkom Draškovićem i rukovodstvom Javnobeležničke komore, koje je predvodio Srbislav Cvejić, u vezi sa izdavanjem lista nepokretnosti građanima.

Na ovom sastanku postignut je dogovor oko teksta Uredbe koji će biti razmatran na prvoj sednici Vlade. Ukoliko Vlada usvoji ovaj predlog Uredbe, građani više neće morati da dolaze po list nepokretnosti na šaltere RGZ-a, već će kompletan posao prenosa nepokretnosti završavati kod notara, saopštilo je ministarstvo.

Pored ovog pitanja, razgovarano je i o još efikasnijem postupku upisa nepokretnosti, reformi katastra i napretku Srbije na Duing biznis listi.

„Kao što smo nedavno ispravili jednu od velikih nepravdi i omogućili da više od 30.000 građana Srbije može da upiše svoju imovinu u katastar nepokretnosti, tako nam je cilj da i druge usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane, da nemamo gužve na šalterima, a tu je važna uloga i RGZ i Javnobeležničke komore“, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je naglasila da će se nastaviti sa reformisanjem RGZ-a, kako bi ta institucija funkcionisala još efikasnije i doprinela daljem poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji.

Više pročitajte na RTS

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments