Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obišao je Dom za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici, kako bi razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

„U ovoj Ustanovi nema zaraženih korisnika ni zaposlenih osoba. Zaštitna oprema se redovno obezbeđuje, što ćemo nastaviti i u budućnosti. Uz kontinuiranu komunikaciju i preventivno delovanje možemo sprečiti pojavu i širenje virusa COVID-19 “, objasnio je Đorđević.

Ministar Đorđević obišao Dom za decu i lica ometena u razvoju „ Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici (VIDEO) 39769
Foto: minrzs.gov.rs

S obzirom na to da u Domu u Stamnici borave deca i lica ometena u razvoju, ministar Zoran Đorđević istakao je da posebnu pažnju treba posvetiti ovoj ustanovi.

Direktorka Doma za decu i lica ometena u razvoju „ Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici Ana Tomašević istakla je da od početka epidemije u ustanovi nema problema.

„U Domu za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici na smeštaju je 333 korisnika i 196 zaposlenih. Imamo dovoljne količine zaštitne opreme. Pridržavamo se instrukcija i sprovodimo preventivne mere “, istakla je Tomašević.

Ministar Đorđević obišao Dom za decu i lica ometena u razvoju „ Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici (VIDEO) 39769
Foto: minrzs.gov.rs

Poseti su prisustvovali Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, posebni savetnik ministra Ana Đokić, viši savetnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Jovana Vazura, inspektor socijalne zaštite Ana Vukmirović, predsednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Mirjana Veljović, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić i i direktorka Doma za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici Ana Tomašević.

Video: minrzs.gov.rs

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments