Ministar Ružić čestitao Dan prosvetara, uz poruku da je zaštita zdravlja prioritet 44020

Ministar Ružić čestitao Dan prosvetara, uz poruku da je zaštita zdravlja prioritet

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je zaposlenima u obrazovanju Dan prosvetnih radnika Srbije, ističući da je obrazovanje stub svake države.

„Okolnosti izazvane COVID-19 nametnule su nove izazove kada su u pitanju sistemi obrazovanja u celom svetu. Naš obrazovni sistem i vi koji ste njegov temelj i pokretač pokazali ste da ste sposobni da se brzo prilagodite novim uslovima rada i da na najbolji mogući način iznesete obrazovni proces.

Borba sa virusom još traje i ostaje nam svim i dalje kao prioritet zaštita zdravlje đaka, studenata i zaposlenih, ali moramo da nastavimo da se staramo da život i procesi obrazovanja idu dalje. Dužni smo da kao država i obrazovni sistem to obezbedimo građanima.

Dužni smo i da se menjamo na bolje, da nastavimo reforme i u ovakvim okolnostima.

Ministar Ružić čestitao Dan prosvetara, uz poruku da je zaštita zdravlja prioritet 44020
Foto: P.Jovanović

U ovom poslu prosvetne radnike i njihove sindikate vidim kao partnere, a Ministarstvo kao mesto gde se odvija dijalog, gaji dobra komunikacija i razumevanje i zajedno radi u interesu zaposlenih, kao i na boljem kvalitetu obrazovanja.

Država je u prethodnom periodu obezbedila sektorska povećanja i pokazala da je odnos prema prosvetnim radnicima promenjen i da se njihov rad ceni.

S obzirom na to da je obrazovanje kičma jedne države, u dogovoru sa sindikatima i drugim nadležnim institucijama sagledaćemo mogućnost nastavka pozitivnog trenda povećanja plata.

Velika zahvalnost  za veliki trud koji prosvetni radnici, ali i svi ostali zaposleni u sistemu obrazovanja ulažu da škole i fakulteti rade i da se nastava odvija“, poručio je Ružić.