Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je danas u Vladi Srbije tradicionalne Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu.

Čestitajući dobitnicima ministar Šarčević je ocenio da je Svetosavska nagrada jedno od najlepših i najznačajnijih priznanja koje pojedinac ili institucija može da dobije.

Prema njegovim rečima, jedan od razloga što ova nagrada ima poseban značaj je što nosi ime po istorijskoj ličnosti sa kojom se narod u Srbiji najčešće identifikuje.

Ministar je naveo da je komisija za dodelu nagrada radila naporno i kvalitetno, kao i prethodnih godina.

Meri se zaista precizno doprinos pojedinaca, institucija u unapređenju obrazovanja i vaspitanja. Svake godine, među dobitnicima su i predstavnici lokalnih samouprava, kompanija, naučnih institucija i drugih organizacija, ali i pojedinaca. Mislim da dobitnici nagrade predstavljaju svojevrsan uzor, kazao je Šarčević.

Za 2019. godinu dodeljeno je 28 Svetosavskih nagrada. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeljuje se pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Ministar Šarčević uručio Svetosavske nagrade 28886

Nagrađeni su:

Nataša Nikolić Gajić, učiteljica, OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“, Požarevac.

Za višegodišnji doprinos kvalitetu osnovnog obrazovanja i vaspitanja i Republici Srbiji.
Doprinosi ugledu ustanove u domaćim i međunarodnim okvirima, autor je stručnih i naučnih radova. Pokretač je različitih aktivnosti u školi. Prvo predsednik Društva učitelja Požarevca, a zatim i dugogodišnji predsednik Saveza učitelja Republike Srbije gde je ostvarila zapaženo angažovanje. Član je radnih grupa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u različitim oblastima.

Tomica Stojanović, član Gradskog veća za obrazovanje Grada Požarevca

Za neizmeran doprinos osnivanju i promovisanju učeničkih zadruga i negovanju duha učeničkog zadrugarstva.
Svoj doprinos unapređenju obrazovanja i vaspitanja u Srbiji dao je kao nastavnik fizičkog vaspitanja, direktor škole „Sveti vladika Nikolaj“, vaterpolo trener i član Gradskog veća za obrazovanje Grada Požarevca. Začetnik je ideje o oživljavanju učeničkih zadruga koja predstavlja jedan od ciljeva Strategije obrazovanja MPNTR-a. Osnivač je prve učeničke zadruge u požarevačkom kraju i prvog saveza učeničkih zadruga u Republici Srbiji.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments