Last updated on 2 априла, 2020 at 03:17 pm

Delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem posetila je manastir Tumane, pravoslavni manastir Eparxije braničevske Srpske pravoslavne crkve.

Ministar Zoran Đorđević posetio manastir Tumane 29841

Manastir Tumane, jedan od najposećenijih u našoj zemlji, koji godišnje poseti više od milion ljudi, nalazi se u Golubačkoj dolini na samoj obali istoimenog potoka, nedaleko od mesta u blizini Kučeva, gde je pre manje od mesec dana ostavljena beba tri sata nakon rođenja.

Ministar Zoran Đorđević posetio manastir Tumane 29841

„U manastiru su nam ispričali da se slična situacija dogodila i u prošlosti, kada je uoči Svetog Jovana Krstitelja ostavljena muška beba koja je dobila ime Jovan.

I to dete, kao i ovo koje je ostavljeno pre mesec dana, imalo je sreće da bude brzo pronađeno, da nema zdravstvene posledice i da odraste u dobru osobu. Verujem da će i mali Jovan imati srećno detinjstvo, a resor kojim rukovodim će uložiti maksimalne napore da mu u tome pomogne“, rekao je Đorđević.

Ministar Zoran Đorđević posetio manastir Tumane 29841

Pored ministra Đorđevića poseti su prisustvovali v.d. pomoćnika ministra Slađana Čabrić, i posebni savetnici ministra Ana Đokić i Dragan Vulević.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments