Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je 95 odsto toaleta u školama širom Srbije „dovedeno u red“, a ulaganje u školske objekte se nastavlja.

„To će biti prošlost“, rekao je ministar Šarčević gostujući na televiziji Pink i odgovarajući na pojedine konstatacije da se su školski toaleti u lošem stanju, a ulaže se u digitalizaciju.

On je istakao da se radi i na širenju i kapaciteta vrtića u Srbiji kako bi se podržao projekt prema kojem bi ubuduće deca od treće godine trebalo da pohađaju obavezni program u vrtićima.

„Mi imamo program koji smo uradili od kredita Svetske banke, koji je u toku, a cilj je da se poveća kapacitet za 17.000 mesta u 35 lokalnih samouprava i to je samo početak“, rekao je Šarčević i naveo da za to ima dovoljno vaspitača, ali nedostaje prostor.

Taj program je, prema rečima ministra, ocenjen kao jedan od tri najbolja u Evropi i zove se „Godine uzleta“.

Radi se i na intenzivnom prilagođavanju stručnog kadra za takvu vrstu programa. To nije klasično učenje, to je učenje kroz igru. Obavezni program bi bio četiri sata, to je potrebno da dete „hvata“ korak sa generacijom.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments