Ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenu Šarčeviću je, prilikom posete Požarevcu, glavna i odgovorna urednica, Lela Likar, kao poklon uručila dva poslednja broja časopisa Klik.

Ona je istakla da časopis prati isključivo tematiku koja je vezana za školstvo, učeničke aktivnosti i uspehe.

Ministar je sa interesovanjem primio poklon, prelistao časopis i rekao da su ovakve publikacije od izuzetnog značaja za obrazovne procese, jer uspostavljaju kontakt između učenika i prosvetnih ustanova sa javnošću. Takođe, časopis je dobar primer kako se učenicima može pružiti šansa da što ranije upoznaju medije i podižu svest o njima.

Urednici Klika, Ministar Šarčević je rekao da će sa predsednikom Srbije učestvovatii u kampanji koja podžava ovakve projekte i pozvao je da se pridruži aktivnostima na promovisanju školskih medija u Srbiji. S obzirom na to da se Šarčević zalaže za učešće svih faktora u društvu u smanjenju vršnjačkog nasilja, Klik je izrazio želju da aktivno učestvuje u ovom procesu.

Takođe, časopis Klik će biti i deo procesa uvođenja i razvijanja učeničkih zadruga u školama Požarevca, Braničevskog okruga i šire.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments