„Pravoslavnim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru, kao uspomenu na dan rođenja Isusa Hrista, sina Božijeg, čestitam predstojeći praznik sa željom da najradosniji dan u hrišćanstvu provedu uz svoje najbliže, porodicu i prijatelje. Neka dan Hristovog rođenja građanima Gradske opštine Kostolac donese dobro zdravlje, mnogo sreće, radosti i ljubavi, da praznične dane proslave u Božijem miru i blagostanju, u duhu naših najlepših verskih običaja i tradicije.

Zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom, ove godine neće biti organizovana tradicionalna proslava Badnje večeri u crkvi Svetog Maksima Ispovednika, a u cilju zaštite zdravlja. Uveren sam da ćemo tokom 2021. godine pobediti ovu nedaću, te da ćemo uspeti da se vratimo u redovne tokove života.

Božićni i blagi dani su jedinstvena prilika za ispoljavanje vrlina, oprosta i razumevanja čime čovek biva bliži čoveku i svojim najbližima. Dragi sugrađani, srećan Božić – MIR BOŽJI – HRISTOS SE RODI.” – navodi u svojoj božićnoj čestitki Serdžo Krstanoski, prvog čoveka Gradske opštine Kostolac.

ČESTITKA PREDSEDNICE SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC, MILENE CEROVŠEK, SVIM VERNICIMA KOJI BOŽIĆ SLAVE PO JULIJANSKOM KALENDARU

„U ime Skupštine Gradske opštine Kostolac i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke svim pravoslavnim vernicima, koji najradosniji hrišćanski praznik, dan Hristovog rođenja, slave po julijanskom kalendaru.

Božić je praznik mira i dobrote i zato vam želim da ga proslavite u miru, dobrom zdravlju i sreći, okruženi svojim najmilijima. Neka nam porodice budu blagoslovene decom, zdravljem i blagostanjem, a da nam vera u bolje sutra podari snage da se za takvu budućnost zajedno izborimo.

Mir Božji, Hristos se rodi!“ – navodi se u čestitki predsednice Skupštine Gradske opštine Kostolac, Milene Cerovšek.