U Beogradu se i večeras, šesto veče za redom, okupljaju građani na protestu. Građani se večeras okupljaju i u Nišu, Kruševcu. Čačani okupljanje koriste i za prikupljanje pomoći za bolnicu.

Reporter RTS-a javlja da se ispred Skupštine Srbije nalazi manja grupa građana. Ne nose zastave, samo nekoliko transparenata.

Čini se da je na današnjem protestu najmanji broj okupljenih do sada. Tu ima ljudi različitih opredeljenja.

Sem okupljenih građana i novinarskih ekipa nema velikog broja policajaca.

Iza zgrade Parlamenta su policajci na konjima, kordoni i marice.

Saobraćaj je blokiran do ugla Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice.

Grupa građana okupila se ispred zgrade Gradske uprave u Čačku gde je postavila kutiju u koju, kako kažu, sakupljaju pomoć za čačansku bolnicu.

I tokom sinoćnjeg protesta prikupljali su pomoć, kada su sakupili nekoliko desetina hiljada dinara.

Kruševljani koji su se peti dan zaredom odazvali pozivu upućenom preko društvenih mreža, okupili su se u 19 sati u centru grada, kod spomenika Kosovskim junacima kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u zemlji.

Okupljenima se obratilo više sugrađana ističući da od vlasti zahtevaju smenu svih odgovornih iz policije i BIA koji su dozvolili nerede na ulicama Beograda i koji su primenili prekomernu silu nad nenaoružanim, mirnim demonstrantima, punu istinu o događajima u prethodnih nekoliko dana i odgovornost za nerede u zemlji.

Incidenata nije bilo.

Kragujevcu večeras nije bilo okupljanja na platou ispred gradske skupštine, iako je bilo najava.

Građani su se okupili u Nišu, a najavljena je protestna šetnja.

Protest u Beogradu u subotu protekao je mirno. Protesti su osim u Beogradu održani i u drugim gradovima Srbije.

Okupljanje u Beogradu u petak pretvorilo se u nerede kada je grupa demonstranata ispred Skupštine Srbije bacala kamenice, baklje i petarde. Policija ih je nekoliko puta potiskivala.

Prvi protest održan je u utorak uveče nakon obraćanja predsednika Vučića i najave uvođenja policijskog časa u Beogradu za vikend. Iako je protest počeo mirno, tokom večeri je došlo do nereda, bacanja suzavca, upada u Skupštinu.

Sličan scenario viđen je i drugog dana protesta, u sredu, kada je došlo do sukoba između policije i demonstranata.

Za razliku od nereda u utorak i sredu, u četvrtak su protesti bili mirni, i uz manje koškanje okupljenih u Beogradu, uglavnom su protekli bez incidenata.

Autor RTS

Foto: Đorđe Jovanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments