„Taman smo se sin i ja obradovali što prelazimo u novi fudbalski klub pun profesionalaca, kada me na treningu uplašio prizor nekih spodoba koje tumaraju i vrište po terenu. Kasnije saznadoh da se radilo „o deci sa posebnim potrebama“.

Ovako je jedna majka opisala potez dečjeg fudbalskog kluba „Mladi radnik 1926“ iz Požarevca, da deca sa posebnim potrebama treniraju sa ostalom decom i s razlogom navukla na sebe gnev čitave sprske internet zajednice.

Izvinjenje koje je, nakon što je njena gnusna izjava postala tema broj jedan na društvenim mrežama i kako su se osude samo nizale, uputila, ovde ne pomaže mnogo.

„Spodobe koje viršte“

Naime, revoltirana činjenicom da se deca zajedno socijalizuju K. I. majka jednog dečaka, napisala je na svom fejsbuk nalogu kako je davanje mogućnosti deci sa posebnim potrebama da se druže sa svojim vršnjacima isto kao i „ugrađivanje gejeva i lezbejki u realnost normalnih i uspešnijih ljudi“.

– Još jedan primer ljudske nesvesti… Kad neko nema trunku razuma i kritičnosti, onda to proglašava za dobročinstvo. Ali na račun drugih. Taman smo se sin i ja poradovali jer dolazimo u novi fudbalski klub, zadesio nas je šok: došavši na trening pre par dana uplašio me je prizor nekih spodoba koje tumaraju i vrište po terenu. Kasnije saznadoh da se radi o deci sa „posebnim potrebama“ – deo je skadnalnog stava ove majke.

Ona dalje nastavlja u istom tonu koji je za svaku osudu:

„Baš kao pederi i lezbejke oni jedva čekaju da se na neki način ugrade u realnost zdravih i uspešnijih ljudi (u ovom slučaju dece). I ovde im je to uspelo. Biće jednaki sa nama pa makar to bio i fudbal. Posle celog radnog dana i velikih napora da kao samostalni roditelj dovedem svoje dete sa vanrednim talentom, da igra fudbal, dočekuje me ovaj prizor… Šta reći, šta učiniti da se ovaj narod opameti!?“.

Onom ko je došao na ideju ona još poručuje: „Stoko da bi stoko jedna! Evo ti status da čuješ kakvo mišljenje imam o tvojoj humanosti na račun zdrave i talentovane dece“ – napisala je ova majka, direktno napala zaposlene u klubu, ali i pokrenula lavinu negativnih komentara na svoj račun.

K. I. je svoju objavu uputila čelnicima kluba, a posebno Miri Trajilović Krstić koja u ovom klubu organizuje treninge za decu sa posebnim potrebama.

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Autor:Blic

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments