Na području Požarevca biće otkupljeno deset stanova za stambeno zbrinjavanje lica izbeglih tokom poslednjih ratova sa područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ponudu za kupovinu stanova oglasila je Republička direkcija za imovinu putem javnog poziva, koji će biti otvoren do 30. avgusta.

Tim povodom, u Požarevcu je održan sastanak „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ DOO Beograd i Komesarijata za izbeglice, sa predstavnicima lokalne samouprave, sa ciljem poboljšanja vidljivosti projekta i njegove što bolje realizacije.

– Na svakih 15 dana vršiće se ocena pristiglih ponuda, u kojima će učestvovati i veštaci i procenitelji. Javni poziv važi do 30. avgusta, ali ima indicija da će se ovaj rok produžiti – rekao je Stevan Majstorović iz „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“.

Na području Požarevca planira se kupovina devet stanova površine do 39 kvadrata i jednog stana od 40 do 49 kvadrata, koji se mogu nalaziti i u graničnim jedinicama lokalne samouprave – Velikom Gradištu, Malom Crniću, Žabarima, Smederevu i Kovinu.

Stanovi se kupuju na osnovu Sporazuma o donaciji sa Bankom za razvoj Saveta Evrope, a u okviru Regionalnog stambenog programa.

U Srbiji će se otkupiti ukupno 61 stan, na području Požarevca, Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca, Stare Pazove, Uba, Zrenjanina, Kikinde i Sremske Mitrovice. Regionalni stambeni program predstavlja zajedničku inicijativu BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, sa ciljem zbrinjavanja lica izbeglih i raseljenih tokom ratova na području bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine.

Autor: Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments