U opštini Veliko Gradište upriličena je svečanost povodom dodele nagrada najuspešnijim učenicima, nastavnicima i studentima u protekloj školskoj godini koje im je uručio predsednik opštine, Dragan Milić.

Lokalna samouprava već niz godina odaje priznanje najboljima i nagrađuje rad, trud i izuzetan uspeh ostvaren tokom školovanja.

Učenicima koji su osvojili prvo mesto na republičkim takmičenjima, đacima generacije, najboljem studentu i trenerima, opština je poklonila putovanje u Prag. Đaci generacije nagrađeni su i vaučerima za kupovinu tehničke robe u iznosu od 35.000 dinara i fotografijom na gradskom bilbordu, učenici koji su osvojili drugo mesto na repubičkom takmičenju vaučerima od 27.000, a treće mesto vaučerima od 20.000 dinara. Džudisti su dobili kimona ili trenerke, karatisti trenerke i opremu za Klub dok je odbojkašima uručen komplet – patike, trenerka, polo majca, bermude, torba i deset lopti za Klub. Po komplet dresova za OŠ „Ivo Lola Ribar“ i SŠ “Miloje Vasić“ uručen je direktorima ustanova. Ovi učenici dobili su i sezonske karte za “Silver lejk“ akva-park. Po 3.000 dinara dodeljeno je nosiocima diplome “Vuk Karadžić“, a dva najbolja studenta sa teritorije opštine Veliko Gradište nagrađena su sa po 30 i 20.000 dinara.

Nagrađeni najuspešniji učenici, nastavnici i studenti u protekloj školskoj godini 19955

U zavisnosti od uspeha svojih učenika, nagrađeni su i nastavnici iznosima od po 12, 8, 5 i 3.000 dinara, a prigodnim knjigama sa posvetom svi učenici i nastavnici.

Predsednik opštine čestitao im je na postignutom uspehu: “Zaista su ovo lepi trenuci, koje ponavljamo na kraju svake godine i nadam se da će tako da bude i ubuduće, gde se okupljaju najbolji, a vi ste najbolji u ovom gradu. Moramo da znamo da je ovo mala sredina, ali sredina koja prepoznaje rad i kvalitet. I ubuduće ćemo da nagradimo rezultate, vas, vašeg nastavnika, a da zahvalimo vašim roditeljima što vas dobro vaspitavaju i što idete ka dobrom putu. Posebno nas raduje kada čujemo da su naši učenici postigli odlične rezultate na upisu u srednju školu i prilikom upisa na najteže fakultete. Zato nema bolje investicije nego ulagati u decu, u mladost, u budućnost“.

Nagrađeni najuspešniji učenici, nastavnici i studenti u protekloj školskoj godini 19955

On je pomenuo i ulaganja u školstvo – u Velikom Gradištu se adaptira osnovna škola, investira se i u srednju školu, raspisan je tender za školu u Srednjevu kako bi se dovela u funkciju već naredne godine. U vrtiću su završene dve nove prostorije, za one najmanje od šest meseci, i jedna mala sportska hala gde bi i deca od godinu dana počela da se bave sportom, jer kako je rekao, Gradište je grad sporta, možda će i to da budu budući prvaci Srbije. Predsednik je podsetio da je u proteklom periodu nabavljeno 35 “pametnih“ tabli za kvalitetniju nastavu, opremljene su učionice za strane jezike, a uskoro i jedna u Gimnaziji, kao i za biologiju i hemiju.

Nagrađeni najuspešniji učenici, nastavnici i studenti u protekloj školskoj godini 19955

“Radićemo još bolje stvari da bi vama bilo bolje. Ovo su rezultati za ponos.“, rekao je Milić poželevši im da budu dobri đaci, studenti, deca i dobri sportisti, a pre svega dobri ljudi.

“Ove nagrade samo su deo sredstava koje opština iz budžeta svake godine izdvaja za obrazovanje. Osim ulaganja u školske objekte, finansiraju se udžbenici za treće i svako naredno dete, paket za đake prvake, boravak u vrtiću za decu iz materijalno ugroženih porodica, naknada troškova prevoza za učenike srednjih škola, jedna povratna karta mesečno za .studente do mesta studiranja. I ove godine uspeh naših učenika je za svaku pohvalu.  Vi ste intelektualna snaga ove opštine i treba da nastavite da vredno i predano radite i da se usavršavate jer znanje vam niko ne može oduzeti. Želim vam da nastavite školovanje u školama i na fakultetima gde budete želeli i da se po završetku školovanja vratite u svoju opštinu, obogaćeni  novim idejama, spremni da razvijate prave vrednosti i pomognete lokalnoj samoupravi da bude lepša i bolja sredina.“, rekla je Sanja Stojadinović, rukovodiolac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove, zadužena za oblast osnovnog i srednjeg obrazovanja.

U ime nagrađenih zahvalio se đak generacije Srednje škole “Miloje Vasić“, Rastko Jokić, rekavši da su nagrade divan gest, ali pre svega, veliki podstrek za rad. “Velika je privilegija biti đak i odrasti u Velikom Gradištu, pohađati jednu od najlepših osnovnih škola, gimnaziju sa tradicijom dugom 140 godina, muzičku školu. Svako dete je moglo da pronađe i iskaže sebe u nekom od sportova, muzici, baletu, glumi i raznim drugim aktivnostima, a svi ispraćeni izuzetnim učiteljima, profesorima, nastavnicima, vrhunskim trenerima i muzičarima. Znam da su đaci generacije davali sve od sebe na svim takmičenjima u želji da pokažemo i dokažemo koliko naša škola i naša mala varoš zaista vrede.“,  rekao je, poželevši da buduće generacije budu još bolje i uspešnije.

Želju da se zahvale na podršci, doprinosu razvoju sporta i zalaganju za budućnost dece izrazili su i odbojkaši, a u njihovo ime obratio se Mateja Živančević: “Trofeji dolaze, ali najlepša strana medalje je da deca svaki dan ulažu u svoje zdravlje i znanje i nasmejani odlaze na trening i u školu.“.

Odbojkaški dres, poklon odbojkaša, predsedniku opštine uručio je njihov profesor i trener, Dejan Milanović.

Ove godine, među najboljima su 41 dobitnik diplome “Vuk Karadžić“, od kojih petoro đaka generacije, i 39 učenika koji su na republičkim takmičenjima osvojili neko od prva tri mesta: dvanaestoro u pojedinačnim školskim takmičenjima, dve školske odbojkaške ekipe i učenici-članovi Odbojkaškog, Džudo i Karate kluba VGSK.

Na republičkom takmičenju iz književnosti učenici Srednje škole “Miloje Vasić“  osvojili su dva druga i dva treća mesta, a OŠ “Miša Živanović“ ima osvojeno drugo mesto na takmičenju iz geografije. Najveći uspeh postignut je u oblasti sporta: učenicima srednje škole pripalo je prvo mesto u odbojci i džudou i drugo i treće mesto u karateu, a učenici OŠ “Ivo Lola Ribar“ osvojili su prvo mesto u odbojci i treće u džudou. U istoriju odbojke ušle su odbojkaške ekipe osnovne škole i OK VGSK koje su po treći put za redom postale prvaci Srbije i srednjoškolci sa četvrtom šampionskom titulom za redom.

Svečanost su muzičkim numerama obogatili učenici Odeljenja u Velikom Gradištu Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca, nagrađena Ružica Živić i Ognjen Janjić, uz klavirsku saradnju Nemanje Vasića.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments