Dom učenika srednjih škola Kragujevca organizovao je deseto jubilarno takmičenje iz hemije za učenike svih razreda srednjih škola, koji stanuju u nekom od domova regiona pod nazivom Hemijada. Učestvovalo je 48 đaka iz Požarevca, Kostolca, Jagodine, Svilajnca, Ćuprije, Rekovca, Beograda i Kragujevca, a dodeljeno je 15 nagrada – knjiga.

Za takmičare, komisiju sastavljenu od profesora srednjih škola iz Kragujevca i drugih gradova i organizatore u zgradu Gradske uprave upriličen je svečani prijem na kome su dodeljene nagrade i zahvalnice pobednicima takmičenja.

Svečana dodela nagrada, zahvalnica i priznanja ove godine je prvi put organizovana u zgradi Gradske uprave sa ciljem da se hemija kao prirodna nauka populariše i na taj način približi učenicima, a naročito imajući u vidu da je hemija svuda oko nas. Od hemijskih elemenata i jedinjenja sastavljen je organizam čoveka, hrana i lekovi su hemija i sve ono što nas okružuje, rečeno je na prijemu.

Desetogodišnje iskustvo u organizovanju ove manifestacije govori da deca sve više vole nauku i shvataju da se znanje ceni, pa je iz godine u godinu broj učenika koji žele da provere svoje znanje sve veći.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments