Nacionalna služba za zapošljavanje obeležava 97. godišnjicu svoga rada i postojanja, u petak, 14. decembra 2018. godine, u 15 časova, u Maloj Sali Narodne skupštine Republike Srbije, Kralja Milana br. 14.

Prisutnima će se obratiti Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje i Bojana Stanić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nakon čega će uslediti dodela zahvalnica i priznanja za 12 poslodavaca i 4 lokalne samouprave sa kojima je NSZ ostvarila izuzetno dobru saradnju u 2018. godini.

Ovogodišnja priznanja NSZ biće dodeljena:

– Poslodavcima koji su u ovoj godini zaposlili na neodređeno vreme najveći broj lica sa evidencije nezaposlenih koristeći uslugu posredovanja u zapošljavanju bez finansijske podrške NSZ.

– Poslodavcima koji su zaposlili najviše osoba sa invaliditetom, koristeći uslugu posredovanja u zapošljavanju.

– Preduzetnicima koji su uz finansijsku podršku NSZ, subvenciju za samozapošljavanje, osnovani u 2017. godini, a već tokom 2018. su zaposlili nezaposleno lice sa evidencije NSZ.

– Lokalnim  samoupravama koje su dale najveći doprinos zapošljavanju, uzimajući u obzir usvojeni lokalni Akcioni plan zapošljavanja, visinu sredstava opredeljenih za zapošljavanje, broj učesnika u merama zapošljavanja i stepen razvijenosti opština.

– Poslodavcima sa kojima je NSZ ostvarila najuspešniju saradnju na lokalnom tržištu rada u ovoj godini, uzimajući u obzir dužinu saradnje, redovnost učešća na sajamskim i drugim manifestacijama NSZ, učešće u istraživanjima koje NSZ sprovodi radi praćenja i prognoziranja potreba poslodavaca na tržištu rada, poslovnu korespodenciju zasnovanu na saradnji i efikasnosti, kao i odsustvo fluktuacije radne snage.

Dodelom priznanja Nacionalna služba za zapošljavanje se i ove godine zahvaljuje svojim partnerima – kompanijama i lokalnim samoupravama koje su ostvarile najbolje rezultate na polju zapošljavanja i tako znatno pomogle u smanjenju problema nezaposlenosti u našem društvu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments