Ljubičevske konjičke igre, održavaju se ove godine po 56. put pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i Grada Požarevca. Prateće manifestacije u punom su jeku, dok muzički spektakli startuju od srede, 28. avgusta na Trgu oslobođenja.
Požarevljani, kao i svi posetioci, od 15. avgusta do 4. septembra mogu da uživaju u izložbi slika i tradicionalnih ručnih radova pod sloganom „Jedan izlog jedna slika“ u Galeriji savremene umetnosti, dok se od 25. do 29. avgusta u Domu ucenika Poljoprivredne škole održava likovna kolonija „Bez granica“ Društva srpsko-grčkog prijateljstva.

Najpoznatiji požarevacki događaj 22606
V.D. direktor TOGP Vasilije Baldić


V.D. direktor Turističke organizacije, Vasilije Baldić ističe da se od ove godine muzicki deo manifestacija održava na „dva stejdža“, kako bi time ispunili i zadovoljili šaren spektar muzičkog ukusa posetilaca.
Muzički događaji počinju 28. avgusta od 21h sa koncertom predizvođača Borisa Petrovića, a od 22h sledi nastup Leksington benda, dok se za ljubitelje alternativnih nota u dvorištu Politehnicke škole održati koncerti lokalnik rok bendova.
Četvrtak, 29.avgust rezervisan je za kulturno-istorijske momente, gde će se na depou Istorijskog arhiva održati izložba na otvorenom sa temom „Moda u Požarevcu 1880-1929, susret istoka i zapada“. U dvorištu Politehnicke škole od 20h održće se koncert simfonijskog orkestra „Gvardia“, zatim na Trgu slede nastupi Renata Henca od 21h i Crvene Jabuke od 22h.
Zvaničan dan otvaranja Ljubičevskih konjičkih igara je petak, 30. avgust, gde nas od 10:30h ujutru očekuje otvaranje izložbe „Udruženje pčelara Požarevac“ u gradskom parku, zatim u 11h otvaranje izložbe sitnih životinja, gde će svako biti u mogućnosti da sa svojim ljubimcem ucestvuje i „osvoji“ zahvalnicu, ističe Bladić i dodaje da je svečani defile u znaku otvaranja 56. Ljubicevskih konjickih igara u 18h i imaće posebnu tematiku kojom će se odati počast požarevackoj istorijskoj ličnosti.
Nakon defilea sledi koncert Miloša Radovanovica u 21h, zatim vatromet u 22h, a nakon toga nastum Sergeja Ćetkovica. Za to vreme, u dvorištu Politehnicke škole od 22:30h sledi žurka za ljubitelje elektro zvuka.
U subotu nas očekuje nastup Lepe Brene od 22h, a pre toga, publika će imati priliku da čuje njenog naslednika Stefana Živojinovica kao njenog predizvođaca, dok se u dvorištu Politehnicke škole održava smotra folklornih ansambala, sa početkom u 19h.
Program na hipodromu traje tri dana, s tim što je u petak izložba konja sa početkom u 10h, zatim u u subotu Konjičko takmičenje izdržljivosti u daljinskom jahanju „Ðeneral Ilija Gojković“ sa početkom u 07h, a od 14h utakmica u preskakanju prepona. Finalan dan Ljubičevskih konjičkih igara, nedelja 1. septembar rezervisan je za utakmicu u preskakanju prepona „Knez Miloš“ sa početkom u 14h, zatim od 19h sledi proglašenje viteza ljubičevskog višeboja i zatvarnje manifestacije. Ulaz na hipodrom u subotu je besplatan, dok se u nedelju naplaćuje 300 dinara.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments