Ljubičevske konjičke igre, održavaju se ove godine po 56. put pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i Grada Požarevca. Prateće manifestacije u punom su jeku, dok muzički spektakli startuju od srede, 28. avgusta na Trgu oslobođenja.
Požarevljani, kao i svi posetioci, od 15. avgusta do 4. septembra mogu da uživaju u izložbi slika i tradicionalnih ručnih radova pod sloganom „Jedan izlog jedna slika“ u Galeriji savremene umetnosti, dok se od 25. do 29. avgusta u Domu ucenika Poljoprivredne škole održava likovna kolonija „Bez granica“ Društva srpsko-grčkog prijateljstva.

V.D. direktor TOGP Vasilije Baldić


V.D. direktor Turističke organizacije, Vasilije Baldić ističe da se od ove godine muzicki deo manifestacija održava na „dva stejdža“, kako bi time ispunili i zadovoljili šaren spektar muzičkog ukusa posetilaca.
Muzički događaji počinju 28. avgusta od 21h sa koncertom predizvođača Borisa Petrovića, a od 22h sledi nastup Leksington benda, dok se za ljubitelje alternativnih nota u dvorištu Politehnicke škole održati koncerti lokalnik rok bendova.
Četvrtak, 29.avgust rezervisan je za kulturno-istorijske momente, gde će se na depou Istorijskog arhiva održati izložba na otvorenom sa temom „Moda u Požarevcu 1880-1929, susret istoka i zapada“. U dvorištu Politehnicke škole od 20h održće se koncert simfonijskog orkestra „Gvardia“, zatim na Trgu slede nastupi Renata Henca od 21h i Crvene Jabuke od 22h.
Zvaničan dan otvaranja Ljubičevskih konjičkih igara je petak, 30. avgust, gde nas od 10:30h ujutru očekuje otvaranje izložbe „Udruženje pčelara Požarevac“ u gradskom parku, zatim u 11h otvaranje izložbe sitnih životinja, gde će svako biti u mogućnosti da sa svojim ljubimcem ucestvuje i „osvoji“ zahvalnicu, ističe Bladić i dodaje da je svečani defile u znaku otvaranja 56. Ljubicevskih konjickih igara u 18h i imaće posebnu tematiku kojom će se odati počast požarevackoj istorijskoj ličnosti.
Nakon defilea sledi koncert Miloša Radovanovica u 21h, zatim vatromet u 22h, a nakon toga nastum Sergeja Ćetkovica. Za to vreme, u dvorištu Politehnicke škole od 22:30h sledi žurka za ljubitelje elektro zvuka.
U subotu nas očekuje nastup Lepe Brene od 22h, a pre toga, publika će imati priliku da čuje njenog naslednika Stefana Živojinovica kao njenog predizvođaca, dok se u dvorištu Politehnicke škole održava smotra folklornih ansambala, sa početkom u 19h.
Program na hipodromu traje tri dana, s tim što je u petak izložba konja sa početkom u 10h, zatim u u subotu Konjičko takmičenje izdržljivosti u daljinskom jahanju „Ðeneral Ilija Gojković“ sa početkom u 07h, a od 14h utakmica u preskakanju prepona. Finalan dan Ljubičevskih konjičkih igara, nedelja 1. septembar rezervisan je za utakmicu u preskakanju prepona „Knez Miloš“ sa početkom u 14h, zatim od 19h sledi proglašenje viteza ljubičevskog višeboja i zatvarnje manifestacije. Ulaz na hipodrom u subotu je besplatan, dok se u nedelju naplaćuje 300 dinara.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments