Trenutno se izvodi rekonstrukcija Ulice Požarevački partizanski odred, od Spomen parka „Čačalica“ do vrtića „Duško Radović“. Radovi bi trebalo da budu gotovi do 25. decembra.

Baneta Spasovića, gradonačelnika Požarevca, istakao je da se u ovom delu grada privode kraju radovi na izradi severnog kišnog kolektora, a kako posebno ističe, ovo je jedna od najznačajnijih investicija u gradu, čija je ukupna vrednost između 700 i 800 miliona dinara.

Radovi su podeljeni u tri faze, a do sada je urađena toplifikacija, kišna i fekalna kanalizacija i asfaltiranje. Osim toga što su zamenjene sve podzemne instalacije, pored kolovoza prvi put su urađeni trotoari, a kako je istakao Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, građani su najviše ukazivali upravo na taj nedostatak.

Najavljeni su i ravodi na projektu zgrade Mesne zajednice „Čačalica“ koja je prošle godine stradala u požaru, a koji bi bio po sistemu ključ u ruke. Objekat bi trebalo da bude završen tokom naredne godine, a po rečima Ilića novi objekat biće nešto veći od dosadašnjeg. Pored prostorija mesne zajednice i supermarketa, biće prostora za apoteku i šalter za obavljanje platnog prometa.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments