Održana je još jedna radionica u Biblioteci Požarevca, 10. oktobra 2019. godine u okviru ,,Dečje nedelje“.

Radionica pod nazivom ,,Siledžije su pravi gnjavatori“, po knjizi Trevora Romena, okupila je učenike osmog razreda OŠ ,,Vuk Karadžić“.

Bibliotekarka Slavica Vučinić imala je za cilj da osvesti, informiše i upozna učenike šta je sve nasilje i kako da ga spreče.

Narodna biblioteka"Ilija M.Petrović" Požarevac: SILEDžIJE SU PRAVI GNjAVATORI 24640

Kroz radionicu, učenici su imali priliku da nauče kako da prepoznaju nasilje, kome da se obrate i kako da odgovore na njega, kao i zašto su važni tolerancija i razumevanje.

Međuvršnjačko nasilje u školskoj okolini, manifestuje se na različite načine, a najčešće kao fizičko maltretiranje i verbalno zlostavljanje. Na pojavu nasilja reaguje se tek onda kada se pojave prve ozbiljne posledice takvog ponašanja.

Narodna biblioteka"Ilija M.Petrović" Požarevac: SILEDžIJE SU PRAVI GNjAVATORI 24640

Često ignorišemo ranije uzroke nasilničkog ponašanja ili njegove prve znake koji su vrlo teško prepoznatljivi, a mogu biti od velike pomoći kod utvrđivanja nasilničkog ponašanja među učenicima.

Narodna biblioteka“Ilija M.Petrović“, se trudi da raznim aktivnostima spreči pojavu vršnjačkog nasilja radom na primarnoj prevenciji i razvijanjem prosocijalnog ponašanja.

Autor i foto:Narodna biblioteka“Ilija M.Petrović“ Požarevac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments