Zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju deficitarni su trenutno u gotovo svim apotekama,pa i požarevačkim,ali bi nove količine trebalo da stignu već naredne nedelje.

Hrane ima dovoljno u svim prodavnicama prehrambenih proizvoda,ali je primećena pojačana kupovina brašna,ulja i šećera.

Kako je za naš portal danas rekla Jasmina Milovanović,šef centralne apoteke Apotekarske ustanove u Požarevcu,zaštitne maske se pojačano prodaju tokom cele zimske sezone,ali je u martu potražnja toliko narasla da maski nema od prošle nedelje:

Nema mesta panici 31423

„Količine koje mi trebujemo ne mogu da nam isporuče ali svakako ćemo dobiti maske. Što se tiče dezinfekcionih sredstava,situacija je sada takva da je na tržištu deficit.Uz sve naše tražnje danas smo dobili samo alkohol koji razblažujemo i limitirali smo prodaju na dve bočice od 100ml po kupcu. Do sada nismo imali ovakvu situaciju jer je velika potražnja i od strane institucija,a ne samo građana. Mi smo imali velike kupovine od strane zavoda,vrtića,škola,sudova,kazneno-popravnih ustanova pa čak i kockarnica.“

U većim požarevačkim marketima kupci se opredeljuju za nešto veće količine osnovnih životnih namirnica.

Nema mesta panici 31423

Penzioner Zora Živković iz Požarevca kaže da zalihe neće stvarati: „Niti imam toliko para, niti ima potrebe. Već dovoljno novca dajem za lekove.“

Dakle,kako i zvaničnici savetuju,nema mesta panici,a ne bi je trebalo biti ni ako se epidemiološka situacija u narednom periodu pogorša.

 

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments