Nemačka kompanija koja stiže u Srbiju je „MTU Aero Engines”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na svom instagram nalogu da je razgovarao sa članom Upravnog odbora te kompanije Mihaelom Šrajegom, prenosi Tanjug.

„Hvala na poverenju”, napisao je Vučić ispod fotografija sa sastanka, a pre potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i Privrednog društva „MTU Aero Engines”.

Vučić je dolazak nemačkog investitora već najavljivao proteklih dana, ističući da će u utorak imati odličnu vest o novoj visokotehnološkoj investiciji u Srbiji.

Njen dolazak će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu, rekao je predsednik.

Reč je o fabrici najviše tehnologije, u kojoj će biti zaposleni i, prema njegovim rečima, veoma dobro plaćeni srpski inženjeri.

Fabrika će biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili Sremu.

Ko je „MTU Aero Engines”

Nemačka „MTU Aero Engines”, koja će u Srbiji uložiti u visoke tehnologije, vodeći je proizvođač avio motora i globalni igrač u toj industriji.

Kompanija je osnovana 1934. godine u Minhenu, ima oko 10.000 zaposlenih, a godišnji prihodi dostižu 4,6 milijardi evra, pokazuju podaci dostupni na sajtu kompanije, prenosi Tanjug.

Kompanija je prisutna u 15 država sveta, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Holandija, Poljska, SAD, Kanada…

Između ostalog bavi se dizajnom, razvojem, proizvodnjom i podrškom za motore za komercijalne i vojne avione.

MTU ima vodeću ulogu u pružanju usluga održavanja i servisa za motor V2500, motor koji se nalazi u aktuelnom avionu „Erbas A 320”.

U vojnoj oblasti MTU je dominantna kompanija kada su u pitanju motori koje koristi nemačka vojna avijacija.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments