„U naredna dva sata u Vojvodini oblačno sa kišom, u ostalim predelima, kao i na širem području Beograda i sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom. Suvo vreme zadržaće se samo na istoku zemlјe“, glasi poslednja najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Da nam sledi novo nevreme pokazuje podatak da je u većem delu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm, a u istočnim delovima naše zemlje i crveni!

Nevreme opet zahvatilo veći deo Srbije, u nekim delovima na snazi CRVENI METEO ALARM 35799

„Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi“, objašnjenje je RHMZ za crveni meteo alarm.

“Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmlјavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni plјuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mesta od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 h”, stoji u upozorenju RHMZ.

O kolikoj se količini radi najbolje pokazuje sledeći podatak: tokom katastrofalnih poplava u Obrenovcu 2014. godine palo je 107,9 litara kiše. Za 24 časa.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments