Vozači koji su ovih dana iz Beograda krenuli autoputem na jug bili su iznenađeni cenama putarine na pojedinim deonicama.

Za razliku od ranijih korekcija koje su uglavnom išle naviše, ovog puta su im inkasanti na naplatnim rampama tražili i do 50 dinara manje nego pre 16. januara.

Oni koji se isključuju kod Ražnja umesto 720 dinara platiće 670, a do Aleksinca putarina sada košta 780, umesto 820 dinara. Do petlje Niš jug cena je 880 dinara, dok je ranije putarina do čeone naplatne stanice Niš koštala 900 dinara.

“Blic Biznis” je iz Puteva Srbije dobio informaciju da je zbog puštanja u rad osam novih naplatnih stanica, na istočnom i južnom kraku Koridora 10, koje su u funkciji od 16. januara 2020. godine, došlo do korekcija pojedinih cena.
“Reč je o bočnim naplatnim stanicama “Niš sever”, “Niš istok”, “Niš Malča”, “Pirot istok”, “Pirot zapad”, “Bela Palanka”, “Niš jug” i “Merošina”, a istog dana sa radom su prestale bivše čeone naplatne stanice “Niš“ i “Doljevac“, čime je uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine na relaciji Beograd-Preševo-Dimitrovgrad. Usvajanjem odluke o visini putarina došlo je do korekcija pojedinih cena zbog izmena u mernom, odnosno sistemu referentnih tačaka. Naime, početne/završne referentne tačke za zatvoreni sistem naplate putarine Beograd-Preševo-Dimitrovgrad su: petlja Tranšped, petlja Preševo i petlja Gradina”, objašnjavaju iz “Puteva Srbije” za Blic Biznis.
Više o ovoj vesti možete pogledati ovde.
Autor: Blic Biznis
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments