Foto: Energija Kostolac – Probni rad novog bagera

Od 18. juna bager je počeo da otkopava i prve količine jalovine sa vršne etaže kopa.

Novi bager, kome su rudari dali nadimak „kobra“, posle transporta do radne lokacije, povezivanja na transportni sistem i funkcijskih testiranja, 18. juna otkopao je prve količine zemlje tokom probnog rada.

– Sve aktivnosti odvijaju se prema planiranoj dinamici i pod budnim okom predstavnika „Tisen Krupa“ i CMEK-a. Tokom probnog rada ispituju se karakteristike bagera, njegova funkcionalnost i operativnost u realnim uslovima. Polako se uhodavamo i upoznajemo bager, za koji mogu reći da je veoma moćan. Tokom probnog rada biće urađen i test dokazivanja njegovog kapaciteta od 6.600 kubika čvrste mase na čas. Tada će bager neprekidno raditi 72 sata – rekao je Aleksandar Pantić, šef šestog rudarskog sistema.

Novi bager „SchRs 1400“ u probnom radu - Velika očekivanja od „Kobre“ 21459
Aleksandar Pantić Foto: Energija Kostolac

U razgovoru sa zaposlenima na šestom rudarskom sistemu saznali smo da je bager dobio nadimak „kobra“ zbog izgleda, ali i tehničkih karakteristika. Rudari kažu da se isti ovakav bager u RB „Kolubara“ pokazao izvanredno i očekuju da će drmnjanska „kobra“, ispuniti sva njihova očekivanja po okončanju probnog rada i zvaničnom uključivanju u proizvodni proces.

Autor: Energija Kostolac/S.Sr

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments