Opštini Petrovac na Mlavi dodeljena su sredstva u okviru Programa za sufinansiranje mera populicione politike od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Vrednost donacije iznosi 4.2 miliona dinara dok je lokalna samouprava za realizaciju ovog projekta opredelila oko 750.000 dinara.

Projektom je predviđeno sprovođenje 5 mera populicione politike koje se odnose na rešavanje problema neplodnosti, očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja kao i nabavku najsavremenije opreme u vidu inkubatora za bebe i aparata za ultrazvuk.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Takođe Opšta bolnica „Petrovac na Mlavi“ dobila je još dve velike donacije u vidu magneta za odeljenje fizijatrije koje je doniralo komunalno preduzeće „Izvor“, vrednost donacije 400.000 dinara kao i donacija u vidu posteljine koju je donirao naš sugrađanin Dejan Bogić iz Krvija, vrednost donacije 600.000 dinara .

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

U obraćanju medijima direktor Opšte bolnice dr Branko Lukić najavio je niz projekata i aktivnosti, a prva koja će se realizovati je rekonstrukcija odeljenja pedijatrije u vrednosti od 3 miliona dinara.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Autor: Opština Petrovac na Mlavi fb