Povodom 101. godišnjice oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu i oslobođenja Požarevca, u tom gradu je održana svečana skupština Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine. Posebno priznanje dobio je novinar RTS-a Novica Savića, za zasluge u promovisanju Saveza potomaka ratnika Srbije emitovanih u serijalu „Trag“ na RTS-u.

Domaćin svečanosti bili su požarevački Gradski odbor Udruženja potomaka ratnika i Skupština Grada Požarevca.

Nakon prijema predstavnika Udruženja potomaka ratnika iz cele Srbije, delegacije su položile vence na Spomenik vojniku, simbolu pobede u Prvom svetskom ratu.

Na svečanoj skupštini Gradski odbor Udruženja potomaka ratnika Požarevca dodelio je priznanja najzalužnijim članovima, predstavnicima Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i predstavnicima Saveza Srba u Rumuniji.

Novinaru RTS-a Novici Saviću priznanje Saveza potomaka ratnika Srbije 26253

Posebna priznanja Republičkog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije, dodeljena su Slavoljubu Stojadinoviću, predsedniku Gradskog odbora Požarevca, Dejanu Krstiću, članu gradskog veća Požarevca za kulturu i novinaru RTS-a Novici Saviću za zasluge u promovisanju Saveza potomaka ratnika Srbije kroz 12 dokumentarnih filmova o Prvom svetskom ratu, emitovanih u serijalu „Trag“ na RTS-u.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments