Svi koji ovog leta planiraju put do Grčke, trebalo bi da očekuju novine na autoputu kroz Makedoniju.

Sistem elektronske naplate putarine na Koridoru 10 je završen, prenosi portal Grcka.info. Ovaj projekat smanjiće zastoje i duge kolone na naplatnim rampama sa kojima su se turisti za Grčku suočavali prethodnih godina, a planirano je da se uvedu kartice koje će vozači kupovati pri ulasku u zemlju.
Ministar saobraćaja i komunikacija Goran Sugareski je rekao da će se saobraćaj na svim naplatnim stanicama na autoputu pratiti preko Centra za monitoring i kontrolu.
Centar će kontrolisati sve naplatne stanice kroz zemlju, a sa njim će biti povezane i kamere koje će ubuduće biti postavljene pored svih autoputeva i kontrolnih punktova u Negotinu, duž magistralnog puta Demir Kapija – Smokvica i u Kičevu za autoput do Ohrida. Vozači će moći da prijave probleme na putevima i kontrolisaće se ceo saobraćaj.

Elektronska naplata putarine na autoputu od Tabanovca do Bogorodice je u završnoj fazi i trebalo bi da počne da se koristi u maju dok će deonice od Skoplja do Gostivara biti uključene u drugoj fazi.

„U maju bi trebalo da počne sa radom nova naplatna rampa kod Đevđelije, a do juna i rampa u Demir Kapiji“, rekao je Sugareski.

Autor: Grckainfo
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments