Desetoro korisnika Doma za stare i penzionere u Smederevu hospitalizovano je u Opštoj bolnici „Sveti Luka“ tokom poslednja 24 časa. Dvoje je u međuvremenu preminulo, a  zbog sumnje na zarazu KOVIDOM 19 svi hospitalizovani će biti testirani.
Prva informacija o sumnji da je zaraza ušla u smederevski gerontološki centar stigla je od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića koji je izjavio da je zbog, još uvek nepotvrđenih slučajeva oboljevanja od koronavirusa, hospitalizovano deset korisnika gerontološkog centru u Smederevu, a da je dvoje preminulo.
Ministar je naveo da prvih pet pacijenata nisu imali simptome vezane koronu, dok ostali imaju neke simptome, i da mora da se utvrdi od čega je dvoje korsnika  umrlo. Prema tvrdnjama ministra, ovde je jedna medicinska sestra 6. aprila prijavila da ima temeraturu, a konstatovana je upala pluća.
Prema saznanjima Novosti“,  od desetoro hospitalizovanih u smederevskoj bolnicim, jedan broj ima upalu pluća. Primljena je jedna osoba sa ortopedskom povredom, neki imaju povišenu temperaturu, dvoje je sa dijarejom i povraćanjem. Urađena je potrebna dijagnostika. Svi su smešteni u dve odvojene bolničke jedinice Odeljenja za slučajeve sumnjive na KOVID 19.  Svi će biti testirani na koronavirus.
Izvor: Novosti
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments