U ponedeljak 30. decembra u prostorijama KPC-a predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić upriličio je tradicionalni novogodišnji prijem za odbornike, većnike, direktore javnih ustanova i preduzeća, saradnike i uspešne privatne preduzetnike koji posluju na teritoriji opštine.

Gostima prvi se obratio predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović koji je prisutne pozdravio i poželeo im srećne novogodišnje i božićne praznike.

Nakon obraćanja predsednika Skupštine, prisutnima je prezentovan film o aktivnostima lokalne samouprave u 2019. godini, koja je okarakterisana kao godina najvećih kapitalnih ulaganja na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

Na samom kraju prisutnima se obratio i predsednik opštine Duško Nedinić.

„Drage kolege, saradnici i prijatelji,
jako mi je drago što sam u prilici da još jednu uspešnu godinu proslavim sa vama. Zahvalan sam na podršci koju sam i ove godine od vas dobijao. Zahvaljujući vašoj podršci i veri u naš rad, možemo sa ponosom da ispratimo 2019. godinu koja je bila jedna od najambicioznijih do sada.

Zaista se radilo i gradilo više nego ikada, naročito putna infrastruktura. Najveći kapitalni projekti u novijoj istoriji opštine bili su u ovoj godini, ulagali smo u turizam i poljoprivredu, razvijali sport i pomagali najugroženijima.

Sve ono što je godinama i decenijama unazad zapostavljano, postepeno se obnavlja, ulaže se i nijedan deo ove opštine više nije prepušten zaboravu. Trudili smo se da ulažemo u svako selo, jer je to jedini način da ljudi ostanu u svojim domovima. Trudili smo se i da sve što radimo, uvek bude transparentno, da uvek budete u toku, ali i da učestvujete u donošenju odluka kroz predloge i sugestije.

Naša je namera da da stvorimo jedan pouzdan ambijent za preduzetnike, jer od vas ova opština živi i funkcioniše. Trudimo se da ne izdamo poverenje koje sta nam dali. Svaki put koji gradimo, gradimo kako bi vi vaše poslove lakše i brže obavljali, zato smo obnavljali vodovod, trafo stanice, kanalizacione mreže i tako dalje… Razvoj naše opštine se tu ne zaustavlja, velike stvari nas tek očekuju, od kojih su neke sasvim izvesene, kao što je rekultivacija i sanacija deponije i izgradnja transfer stanice , izgradnja mosta kod Košute, rekonstrukcija vodovodne mreže i kanalizacionog sistema, rekonstrukcija nekoliko objekata Opšte bolnice, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja Centra za socijalni rad, dogradnja vrtića u Petrovcu i još dosta toga. Plan razvoja opštine koji je rađen u saradnji sa privrednim sektorom i koji je nedavno usvojen, osiguraće pravac razvoja naše opštine.

Dragi prijatelji, nadam se da će nam Nova godina doneti sreću i prosperitet. Nadam se i da će atmosfera u našem društvu biti mnogo pozitivnija i da ćemo se jedni prema drugima odnosimo kao što je to u duhu naše vere. Daće Bog da u Novu godinu uđemo bolji, složniji i pametniji. Neka vam božićni praznici donesu mir, blagostanje i sreću.

Srećna Nova godina i božićni praznici!“.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments