Nacionalni dan knjige obeležava se u Srbiji od 2013. godine, na inicijativu Narodne biblioteke Srbije, radi promovisanja čitanja i podizanja svesti o knjigama kao o nacionalnom blagu.

Ovim povodom Narodna biblioteka ,,Đura Jakšić“ iz Petrovca na Mlavi, organizovala je književno veče našeg poznatog književnog stvaraoca, novinara i publiciste, Vlade Arsića.

Obeležen Nacionalni dan knjige 15547
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Vlada je dugogodišnji urednik i novinar u brojnim časopisima, autor je i prvi urednik televizijske serije ,,Od zlata jabuka“. Kako on za sebe kaže ,,volim da kopam po arhivama“, teme i događaji u njegovim knjigama su malo poznate široj publici i samim tim vrlo zanimljive velikom broju čitalaca. Vlada Arsić se svrstava u najčitanije pisce u zadnjih par godina u Srbiji.

Obeležen Nacionalni dan knjige 15547
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Veče je otvorio Marko Milivojević, bibliotekar. Odlomke iz nove Vladine knjige ,,Neviđena Srbija“ čitali su bibliotekari Ksenija Ilić i Filip Lukić. O svom celokupnom stvaralaštvu, zanimljivostima i neverovatnim događajima koji su se odigravali u Srbiji govorio je sam pisac. Predstavljajući knjige: ,,Lopatanje đavola“, ,,Izgubljene u magli“, ,,Armagedon“, ,,Brodolom“, ,,Kad zvona zaneme“ i ,,Neviđena Srbija“ za vrlo kratko vreme, Vlada je mnogobrojnu publiku uspevao da dovede do ivice suza, do neverice i na kraju – do smeha.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments