Povodom slave gradske opštine Kostolac, Svetog Velikomučenika Prokopija, danas je u crkvi Maksima Ispovednika u ovom mestu održana Sveta liturgija i rezanje kolača.

Obeležena slava Kostolca - Sveti Velikomučenik Prokopije 39073
Foto: Poportal

 

„Na žalost, ove godine slavu proslavljamo bez tradicionalne litije, koja bi se održala po 19. put, ali svakako proslavljamo Gospoda i njegove svete praznično, liturgijski i bogosluženjima. Moja poruka žiteljima opštine Kostolac jeste da svi zajedno imamo odgovornost jedni prema drugima obzirom na zdravstvenu situaciju koja je zastupljena kako u Srbiji, tako i u čitavom svetu. Treba da pazimo jedni na druge, da budemo odgovorni prema svojim bližnjima kako bi se ovo iskušenje što pre prebrodilo i kako bi se vratili svakodnevnom životu“, rekao je ovom prilikom sveštenik Dejan Lazarov, starešina crkve Svetog Maksima Ispovednika u Kostolcu.

U ime gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, član privremenog organa vlasti u Kostolcu i doskorašnji predsednik ove opštine, bio je ovogodišnji kolačar. Krstanoski je sugrađanima poželeo da praznik provedu u dobrom zdravlju, miru, sreći i uzajamnoj toleranciji istakavši da se proslavljanjem gradske slave čuva lepa tradicija.

Obeležena slava Kostolca - Sveti Velikomučenik Prokopije 39073
Foto: Poportal

 

Čast da bude kolačar naredne godine pripašće Mileni Cerovšek, doskorašnjoj predsednici skupštine gradske opštine Kostolac koja je, takođe, čestitala slavu kostolčanima.

Obeležena slava Kostolca - Sveti Velikomučenik Prokopije 39073
Foto: Poportal

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments