Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je obezbedilo 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.

Šef Kabineta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić objasnio je tim povodom da će viziri preko školskih uprava biti raspoređeni obrazovnim ustanovama u Srbiji.

On je naveo da je resorno ministarstvo u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je dobilo uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava za sve škole.

Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način, podvukao je Radić.

On je napomenuo da je ove nedelje Ministarstvo kontaktiralo i one lokalne samouprave gde je u toku formiranje organa upravljanja.

Reč je, kako je ukazao, o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uveravanja da su obezbeđena potrebna sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama.

Prema njegovim rečima, učenički i studentski domovi su takođe spremni za početak rada i novu školsku godinu, pri čemu se trenutno radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments