U ponedeljak 11. marta 2019. godine rukovodstvo opštine Petrovac na Mlavi obišlo je završne radove na rekonstrukciji škole „Sveta Mihajlović“ u Burovcu koja je teško oštećena u junskim poplavama prošle godine.

Vrednost kompletnih radova iznosi 96 miliona dinara sa pdv-om i izfinansirani su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Akcija Fondacije za opremanje OŠ „Sveta Mihajlović“ u Burovcu koju je iz Australije pokrenula je u oktobru prošle godine Tanja Josifovski, nekadašnja učenica škole, uspešno je završena. Škola je kompletno je opremljena novim školskim nameštajem zahvaljujući donacijama iz dijaspore i C&A Fondacije, a renovirana je sredstvima iz budžeta Republike Srbije.

Obnovljena OŠ "Sveta Mihajlović" u Burovcu kod Petrovca na Mlavi 15987
Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac

Individualni donatori su putem našeg sajta uplatili 57.592 RSD, dok je C&A Fondacija uplatila iznos od 431.530 dinara. 

Direktorka škole Blagica Milosavljević zahvalila se Fondaciji na veoma dobroj saradnji i velikoj podršci nakon poplava koje su ih zadesile u junu 2018. ali i 2013. godine. Ovo je bila prva škola obnovljena u okviru kampanje JEDAN U MILION kada je opremljena novim nastavnim sredstvima i školskim nameštajem zahvaljujući donacijama 10.000 individualnih donatora i 40 kompanija iz Srbije i dijaspore.

Bivšim đacima škole „Sveta Mihajlović“ od kojih veliki broj živi u inostranstvu, nije bilo teško da se odlučno organizuju i pomognu da se škola ponovo obnovi. Na ovaj način zahvalili su se nastavnicima koji su im preneli prva znanja, ali i ustanovi zahvaljujući kojoj danas imaju najlepša sećanja na detinjstvo. Hvala Tanji i svim donatorima!

Obnovljena OŠ "Sveta Mihajlović" u Burovcu kod Petrovca na Mlavi 15987
Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac

Osnovna škola “Sveta Mihajlović” se nalazi u mestu Burovac, u opštini Petrovac na Mlavi. Škola je osnovana 1903. godine.

Pored matične škole u Burovcu, rade i dva izdvojena odeljenja u mestu Tabanovac i Busur. Nastava je četvororazredna u izdvojenim odeljenjima.

Školu pohađa oko 130 učenika.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments