Foto: P.Jovanović

Od danas poljoprivrednici u Srbiji mogu da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara. Šezdeset litara dizel goriva po hektaru biće subvencionisano sa po 20 dinara.


Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović objasnio je da će novca biti za sve poljoprivrednike. Jedino što treba da urade je, kaže, da u Upravama za trezor popune zahtev. Za dva-tri dana novac će biti na računu.
Novac će dobiti samo aktivna poljoprivredna gazdinstva kojih je oko 360.000, rekao je Nedimović ističući da su netačni navodi da će i neaktivna gazdinstva dobiti subvenciju.

Od danas subvencije na gorivo za poljoprivrednike 15428
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović


„To su priče za malu decu. I kada budemo povećavali mere, biće zamerki. Dobro je kad se vodi živa rasprava“, istakao je ministar poljoprivrede.
Govoreći o bezbednosti hrane, Nedimović ističe da će laboratorija za kontrolu hrane biti „kapa cele države“ koja će na nezavistan način kontrolisati namirnice.


„Omogućićemo malim poljoprivrednicima da na svom pragu mogu da prodaju svoje proizvode. I to na potpuno regularan način – ispravno, zdravo, bezbedno“, napomenuo je ministar.
Građani time, kaže, dobijaju potpunu sigurnost a moći će da podnese prijavu da je neka roba nebezbedna.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments