Nakon pravog miholjskog leta, koje će trajati još danas, pripremite jakne jer nam od sutra stiže pravo jesenje vreme uz osetni pad temperature.

Nakon svežeg jutra, mestimično sa maglom koja će se ponegde zadržati i pre podne, tokom dana će u celoj zemlji biti sunčano i toplo.

Još danas smo pod uticajem anticiklona, odnosno polja vazdušnog pritiska i zbog toga je vreme sunčano, sa temperaturom od 23 stepena u Požarevcu, 20 do 25 stepeni u ostatku zemlje. Tokom večeri će oblačnost sa severozapada biti uvod u jaču promenu vremena, tako da završavamo sa miholjskim letom – kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Na jugu i istoku zemlje u utorak će biti suvo i toplo. Između severnog i južnog dela Srbije očekuje se veća temperaturna razlika. Na severozapadu će temperatura iznositi 12 stepeni, dok će na istoku i jugu zemlje dostići 22. podeok. U Požarevcu se očekuje dnevna temperatura od 17 stepeni.

Pre podne i sredinom dana u Vojvodini i na zapadu zemlje biće oblačno, mestimično sa kišom, a posle podne i uveče ova oblačnost sporo će se premeštati ka jugozapadnim i centralnim delovima uz pad temperature.

Od srede pravo jesenje vreme

– Od srede nas očekuje pravo jesenje vreme. Biće oblačno i osetno hladnije, povremeno sa kišom, dok će na višim planinama biti susnežice i snega. Na severu Srbije doći će do razvedravanja, a temperatura će iznositi 10 do 14 stepeni – dodaje Đurić.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments