Povodom 8. marta – Dana žena u prepunoj pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu, održan  je koncert pesama i igara Kulturno umetničkog društva „Kostolac”.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski je tom prilikom uručio simbolične poklone svim pripadnicama lepšeg pola, a zatim je i svečano otvorio koncert čestitajući svim damama praznik.

Održan 25. „Koncert za mame i dame” 15917

Drage dame, želim vam dobrodošlicu na koncert pesama i igara Kulturno umetničkog društva „Kostolac”, koji priređujemo vama u čast već 25. godina za redom, povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena.  Danas odajemo zahvalnost svim ženama, majkama, suprugama, kćerkama i saradnicama bez kojih ne bismo bili ono što jesmo. “ – rekao je Krstanoski i dodao „Želim vam da budete jake, sigurne u sebe, obrazovane i posvećene, a lokalna samouprava je tu za vas da vam obezbedi bolju i sigurniju budućnost”.

Održan 25. „Koncert za mame i dame” 15917

Na tradicionalnom osmomartovskom koncertu predstavile su se su sve selekcije folklornih ansambala kao i vokalni solisti i narodni orkestar. Smenjivale su se igre iz Zapadne Srbije, Vlaške igre iz Homolja, igre iz Donje Jasenice, Pčinje, Srbije i Bosilegradskog Krajišta, a celovečernji program upotpunili su i vokalni solisti Marija Dražić i Slobodan Janković. Dom kulture u Kostolcu bio je ispunjen velikim brojem  posetilaca koji su glasnim aplauzom pozdravljali svako izvođenje starih igara.

Koncert je organizovalo Kulturno umetničko društvo „Kostolac”u saradnji sa Centrom za kulturu „Kostolac” , a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments