Održana 14.Pasuljijada u Velikom Gradištu

Veliko Gradište Vesti

Tradicionalna kulinarska manifestacija Pasuljijada, četrnaesti put po redu, organizovana je ove godine 10.avgusta, u gradskom parku, na samoj obali Dunava.

Gradištanac, najpoznatiji pasulj u našoj zemlji, okupi u Velikom Gradištu svake godine veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje, koji rado uzimaju učešće u ovoj manifestaciji.

Ove godine učestvovalo je rekordnih 120 takmičarskih ekipa iz cele Srbije.

Dok su ekipe budno nadzirale svoje kotliće, kuvari Garnizona Požarevac u velikom kazanu kuvali su čuveni vojnički pasulj, koji je besplatno podeljen posetiocima. 

Foto: TO Veliko Gradište

Posle tri sata kuvanja, oglašen je kraj takmičenja i počelo je većanje žirija, koji je odlučio da su najbolji pasulj skuvali:

Svetomir Petrović iz Velikog Gradišta, Goran Đokić iz Vinaca i Radovanče Živković iz Tribroda. Proglašeni su i pobednici akcije za izbor najlepše bašte i balkona. 

U prvoj kategoriji pobedila je Kristina Rače, a u drugoj Nadica Mijatović. Organizacija „Pasuljijade“, 14. po redu, bila je najzahtevnija do sada, jer je u park na keju trebalo smestiti oko 500 članova takmičarskih ekipa.

Ipak, sve je odlično prošlo, zahvaljujući vrednoj ekipi Turističke organizacije, koju je predvodila direktorka Dajana Stojanović.

Autor:V. Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *