U sredu, 22.maja, održana je 22. Redovna sednica Veća Gradske opštine Kostolac. Većnici su razmatrali predloge zahteva za dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 35.708.100,00 dinara, za Rebalans 1 budžeta GO Kostolac, a koji će biti upućeni Veću Grada Požarevca na razmatranje.

Pored ovih zahteva razmatrani su i zahtev i za obezbeđenje sredstava za realizaciju pojedinih investicija koje bi se finansirale iz budžeta grada Požarevca. Takođe razmatran je i zahtev zaumanjenje sredstava iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine.Ovu tačku obrazložila je Zdenka Radosavljević – viši stručni saradnik na poslovima izvršenja budžeta.

Između ostalog razmatrani su i brojni zahtevi građana za priključenjena toplifikacionu mrežu. Pored toga na Veću je razmatran i predlog izmene Odluke o obrazovanju institucionalne radne grupe Romakted programa.Umesto članova Veća koji su podneli ostavkeSaše Grubetića i Marije Miličević, u radnu grupu ROMAKTED programa imenovani su novi članovi: Milan Đalović, delegirana kontakt osoba za ROMAKTED program od strane predsednika Gradske opštine Kostolac, koja je ujedno i koordinator institucionalne grupe i Marijana Božić kao član.

Veće je razmatralo i predlog izmene Rešenja o imenovanju predsednika i članova Komisije za obezbeđivanje sredstava za ostvarivanje potreba i interesa u oblasti sporta na teritoriji Gradske opštine Kostolac za 2019. godinu.

Tom prilikom doneto je i Rešenje o njihovom imenovanju.Marijana Božić imenovana je za člana, na mesto Marije Miličević koja je podnela ostavku na funkciju člana Veća.

Pored toga razmatran je i predlog izmene Rešenja o imenovanju predsednika i članova Komisije za dodelu sredstava iz budžeta Gradske opštine Kostolac za su finansiranje programa/projekata crkava i verskih zajednica koji se su finansiraju iz budžeta Gradske opštine Kostolac u 2019.godini.

Tom prilikom doneto je i Rešenje o njihovom imenovanju.Morina Bajram imenovan je za člana, na mesto Saše Grubetića koji je podneo ostavku na funkciju člana Veća.

Na Veću je donet i Zaključak kojim se usvaja dopuna za Godišnji plan javnih konkursa Gradske opštine Kostolac za 2019. godinu, jer su nakon raspodele sredstava od strane Komisije za dodelu sredstava iz budžeta Gradske opštine Kostolac za sufinansiranje programa/projekata crkava i verskih zajednica koji se sufinansiraju iz budžeta Gradske opštine Kostolac u 2019. godini, preostala sredstva u iznosu od 300.000,00 dinara. S tim u vezi donet je i Zaključak za raspisivanje Konkursa.

Veće Gradske opštine Kostolac razmotrilo je predlog Javnog poziva za dostavljanje predloga za dodelu povelja Gradske opštine Kostolac za 2019.godinu i nakon utvrđivanja predloga donelo Zaključak da se javni poziv objavi u listu „Reč naroda“.

Održana 22.redovna sednica Veća Gradske opštine Kostolac 18826
Foto: GO Kostolac

Sednicom je predsedavao Serdžo Krstanoski predsednik Gradske opštine Kostolac, a prisustvovali su Dalibor Ilić – zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac i članovi Veća Dragan Ranisavljev, Bajram Morina, Milan Đalović i Marijana Božić. Pored članova Veća Gradske opštine Kostolac, prisutni su bili i predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, Milena Cerovšek, Anđelija Milivojević – načelnica Uprave Gradske opštine Kostolac, pomoćnik predsednika GO Kostolac Jugoslav Marković i viši saradnik zaposlove pripreme i realizacije sednica Skupštine, Veća i radnihtela Skupštine, personalne i imovinsko – pravne poslove Ljiljana Cvejanović.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments