U Sportskom centru Požarevac danas je održana deseta „Vitaminijada“ u organizaciji Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, u kojoj su predškolci kroz takmičenje i igru učili o zdravoj ishrani i zdravim navikama. Najbolji su bili predškolci vrtića „Majski cvet“ iz Kostolca.

Mališani su se na ovogodišnjoj „Vitaminijadi“ takmičili u pet kategorija: „Kviz pitanja“, „Ko će pre?“, „Ko će više?“, „Voćna salata“ i „Pecanje“. Bonus igra za takmičarske ekipe koje imaju jednak broj bodova bila „Nadvlačenje konopca“. Učestvovalo je 12 takmičarskih ekipa, deca predškolskog uzrasta. Ekipe su bile iz vrtića: „Bambi“ – zelena jabuka, „Pčelica“ – limun, „Danica R.“ – grožđe, „Leptirić“ – šargarepa, „Bubamara“ – zelena paprika, „Neven“ – pomorandža, „Duško R.“ – lubenica, „Sunašce“ – banana, „Poletarac“i „Lane“ – šljiva, „Majski cvet“ – trešnja, PPP-sela – trešnje i dvanaesta ekipa PPP grad – ananas.

Manifestacija „Vitaminijada“ okuplja predškolce iz svih objekata Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, kako bi kroz takmičenje i igru učili o važnosti zdrave ishrane i formiranju zdravih navika.

„Vitaminijada“ u obliku igrica, osmišljena je timskim radom stručnih saradnika, službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu i vaspitačica.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments